چگونه یک شبکه کوچک خانگی داشته باشیم؟

راه‌اندازی یک شبکه کوچک خانگی کاری بسیار آسان و البته بسیار کاربردی است. چه کارهایی می‌توان در یک شبکه خانگی انجام داد؟ تبادل فایل‌ها، انجام یک بازی تحت شبکه، دسترسی به اینترنت، همگام‌سازی برخی از نرم‌افزارها و مواردی دیگر از ویژگی‌های کاربردی شبکه‌های خانگی هستند. راهکارهای متعددی برای ایجاد یک شبکه خانگی وجود دارد. این راهکارها متناسب با ابزارها، رایانه‌ها، تعداد اعضای شبکه و بستر شبکه (سیمی یا بیسیم) تعیین می‌شود.

  

ساده‌ترین نوع شبکه، یک شبکه سیمی میان دو رایانه است. کافی است هر دو رایانه به کارت شبکه مجهز باشند تا بتوان به سادگی متصل کردن یک کابل شبکه از نوع Cross دو رایانه را با هم شبکه کرد. رایانه‌ها می‌توانند دسکتاپ یا لپ‌تاپ باشند و حتی از دو سیستم‌عامل متفاوت بهره ببرند. البته با این پیش‌فرض که بیشتر کاربران ایرانی از ویندوز استفاده می‌کنند، ادامه کار را بر اساس ویندوز توضیح می‌دهیم. خوب حالا با این شبکه ساده چه کاری می‌توان انجام داد؟ ساده‌ترین کار، به اشتراک‌گذاری فایل‌هاست. می‌خواهید چند فایل را ارسال و چند فایل را دریافت کنید.


ابتدا اطمینان پیدا کنید که IPهای مناسب به هر دو رایانه اختصاص داده شده است. برای این کار روی آیکن شبکه در گوشه پایینی در سمت راست صفحه راست کلیک کرده و گزینه Open Network And Sharing Center را انتخاب کنید. در این قسمت ارتباطات برقرار شده را مشاهده می‌کنید. در ستون سمت چپ گزینه Change Adapter Settings را انتخاب کنید و روی آیکن مربوط به شبکه کابلی خود را مشاهده کنید. اگر این آیکن آبی رنگ است، همه چیز به خوبی انجام شده و IPها به درستی اختصاص داده شده‌اند. در غیر این صورت، مثلثی زرد رنگ با علامت خطا روی این آیکن نقش بسته که نشان از ناتمام ماندن فرآیند تخصیص IP است. پس روی این آیکن راست کلیک کرده و گزینه Properties را انتخاب نمایید. در گزینه‌های میانی پنجره نمایش داده شده، روی گزینه Internet Protocol Version 4 کلیک کنید (برای دیدن این گزینه ممکن است به پایین کشیدن نوار کناری این بخش نیاز پیدا کنید). در سربرگ General دکمه رادیویی Use The Following IP Address را فعال کنید. حال در فیلد IP Address رایانه اول اعداد 192.168.X.W و در همین فیلد در رایانه دوم اعداد 192.168.X.Y را انتخاب کنید. عدد X یک عدد دلخواه میان دو رایانه است که می‌تواند عددی بین 0 تا 255 باشد. Y و W لزوما نباید یکسان باشند، در غیر این صورت خطای تلاقی IP رخ داده و شبکه برقرار نمی‌شود. این اعداد نیز باید بین 0 تا 255 باشند. خیلی ساده به رایانه اول عدد یک و به رایانه دوم عدد دو را اختصاص دهید تا به یاد سپردن آن نیز آسان باشد.


حال که فرآیند برقراری شبکه کامل شده است، می‌توانید فایل‌ها را مبادله یا یک بازی را تحت شبکه و به صورت دو نفره اجرا کنید. برای تبادل فایل‌ها، به پوشه‌ای که فایل‌های مورد نظر شما در آن ذخیره شده مراجعه کنید. روی پوشه راست کلیک کرده و گزینه Properties را برگزینید. حال در این پنجره به سربرگ Sharing مراجعه کنید. دکمه Advanced Sharing را انتخاب کرده و تیک گزینه Share را فعال و دیگر تنظیمات این بخش (از جمله سطوح دسترسی، نام پوشه اشتراک‌گذاری و موارد دیگر) را تعیین نمایید.


حال عبارت Network را در منوی Start وارد کنید. در صورتی که شبکه به درستی برقرار شده باشد، باید نام رایانه دیگر را در این بخش ببینید. با کلیک کردن روی آیکن رایانه دیگر، قادر به مشاهده فایل‌های به اشتراک گذاشته شده خواهید بود. ویندوز به طور پیش‌فرض پوشه‌ای به نام Public را با همه اعضای شبکه اشتراک‌گذاری کرده است. برای تسهیل کار، می‌توانید به جای Share پوشه حاوی فایل‌ها، فایل‌ها را به پوشه Public منتقل کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد