وبلاگ و وبلاگنویسی یکی از نتایج ورود پدیده اینترنت به زندگی ما بوده است و به احتمال زیاد بسیاری از علاقهمندان رایانه و اینترنت آن را تجربه کردهاند. اگر چه شاید در ایران وبلاگنویسی آن طور که باید و شاید، جایگاه واقعی خود را به دست نیاورده است و عده زیادی از کاربران آن، به اشتباه از آن به جای محیطی برای ارتباطات مجازی خود بهره میبرند. بسیاری از سرویسهای بلاگ جهان به کاربران خود توصیههای امنیتی خاصی را گوشزد میکنند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم.
وبلاگ، شبکه اجتماعی نیست
اولین توصیه به وبلاگنویسان این است که وبلاگ را با شبکههای اجتماعی اشتباه نگیرند. وبلاگ مکانی عمومی است که هر فردی میتواند به اطلاعات قرار داده شده در آن دسترسی یابد. هر نوع نوشتهای که بخشی از اطلاعات خصوصی و یا مشخصات شما را در معرض دید عموم قرار دهد، یک خطر بالقوه است که میتواند به خطری جدی در زندگی شما تبدیل شود. قرار دادن اطلاعات ارتباطی مانند نشانی و یا شماره تلفن و حتی پست الکترونیک اصلی خود، میتواند امنیت شخصی شما را تهدید کند. برای برقراری ارتباط با دوستان و اقوامتان از ایمیلهای گروهی و یا بازارچههای محدود شده و یا شبکههای اجتماعی که تعداد آنها کم هم نیست، استفاده کنید و در وبلاگ خود تنها اطلاعاتی را قرار دهید که قابل بیان برای همگان هستند. قرار دادن عکسهای شخصی و یا خانوادگی یکی از بدترین کارهایی است که میتوانید در وبلاگ خود انجام دهید. هیچ دلیلی نمیتواند باعث شود که زندگی شخصی خود را در معرض دید دیگران قرار دهید.
وبلاگنویس خود را بهروز کنید
بسیاری از سرویسهای وبلاگنویسی در یکی از صفحات دامین اصلی بهروز میشوند اما بسیاری از کاربران نیز از نرمافزارهای خاصی برای بهروزرسانی وبلاگ خود بهره میبرند. به عنوان مثال نرمافزار Microsoft Office Word به کاربران خود اجازه میدهد تا صفحات وبلاگ خود را به طور مستقیم بهروز کنند. اینگونه نرمافزارها برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران خود دائما بهروز میشوند. اگر از اینگونه نرمافزارها استفاده میکنید، نرمافزار خود را دائما بهروز نگه دارید.
از کلمه عبور خود مراقبت کنید
برای انتخـاب کلمـه عبور بارهـا در شمارههـای گذشته نکـات امنیتـی را ذکر کردهایـم. بـاز هـم متذکر میشویم که کلمه عبور وبلاگ خود را بیشباهـت به دیگـر کلمات عبور خود انتخاب کنیـد تا در صـورت افشـا شـدن آن، وبلاگ شما تنها چیـزی باشد که از دسـت خواهیـد داد. در صـورتـی کـه به طور گروهی به نوشتـن در یـک وبلاگ مشغول هستید میتوانید برای هـر کاربـر نام کاربری و کلمه عبور منحصربهفردی تعییـن کنید و در استفاده از یک نام و کلمه کاربری مشترک برای همه افراد پرهیز نمایید.
از وبلاگ خود پشتیبان تهیه کنید
معلوم نیست که در آینده چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. هک شدن وبلاگ، خاموش شدن سرویس وبلاگ و یا هر دلیل دیگر هر چند دور از تصور، میتواند باعث از دست رفتن نوشتههای شما و حاصل دسترنج شما باشد. با ذخیره نسخههای پشتیبان از صفحات وبلاگ و نوشتههای خود، مانع بروز این چنین اتفاقاتی شوید.
کامنتها را محدود کنید
همان قدر که نوشتن وبلاگ برای وبلاگنویس لذت بخش است، خواندن کامنتهای دیگران نیز برای او خوشایند است اما نه همیشه. متاسفانه در طی چند سال گذشته محیط کامنتگذاری به محلی برای قرار دادن فیشرها و یا سایتهای تبلیغاتی بدل شده است. وبلاگ خود را طوری تنظیم کنید که تنها پس از تائید شما کامنتها نمایش داده شوند تا از قرار گرفتن هر نوع لینک خطرناک و یا ناخواسته و یا نوشتههای نامربوط و غیرمودبانه در وبلاگ جلوگیری شود. از کلیک کردن روی لینکهای ناآشنا و احیانا مخربی که در کامنتها مشاهده میکنید، خودداری کنید.
کمتر لینک بدهید
قرار گرفتن هر لینکی در وبلاگ شما به منزله این است که مقصد لینک مورد تائید شماست. در صورتی که اطلاعاتی ناصحیح و یا متضاد به علایق شما در یکی از لینکها قرار گیرد و یا یکی از لینکها به دلایلی به محلی برای انتشار بدافزار بدل شود، وبلاگ شما نیز از نظر امنیتی و صحت زیر سوال میرود. اگر یکی از لینکهای وبلاگ شما به یک وبلاگ و یا سایت آلوده و یا غیراخلاقی منتهی شود، ابزارهای امنیتی مانند McAfee Siteadvisor وبلاگ شما را به عنوان یک سایت آلوده و یا ریسکدار معرفی خواهند کرد. پس برای بالا بردن امنیت معنوی وبلاگ خود تنها لینکهای کاملا مطمئن را در وبلاگ خود قرار دهید.
با سلام خدمت مدیر وبلاگ.این مطلب واقعا مفید و جالب بود درضمن بطور کل مطالب وبلاگ عالیه انصافا زحمت کشیدین دستتون درد نکنه.
ممنون از لطفتون