گوشیهای تلفنهمراه از دو نوع باتری لیتیومی و نیکلی استفاده میکنند که بین آنها تفاوتهایی وجود دارد.
این تفاوتها در نحوه کارکرد و نگهداری، روشهای متفاوتی را ایجاد میکند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
1. در مورد باتریهای نیکلی، گفته میشود که قبل از اولین استفاده باید تا 10 ساعت مداوم تحت شارژ قرار بگیرند تا به قولی، حداکثر ظرفیت توان باتری مورد استفاده قرار گیرد ولی در مورد باتریهای لیتیومی برعکس است و فقط تا زمانی که خط شارژ اعلام میکند که باتری شارژ شده است، کافی است.
2. باتریهای نیکلی بعد از مدتی استفاده و پیش از شارژ مجدد، نیاز به تخلیه کامل دارد تا سلامت باتری حفظ شود در صورتیکه باتریهای لیتیومی چنین نیازی ندارند.
3. باتریهای لیتیومی درون خود تجهیزات محافظت در برابر حرارت دارند و اگر مدت طولانی در شارژ باشند صدمه چندانی به آنها وارد نمیشود. مثلا اگر گوشی تلفنهمراه شب تا صبح تحت شارژ باشد، صدمهای به آن وارد نمیشود اما با اینحال اگر همین باتریهای لیتیومی بیش از یک هفته تحت شارژ باشند، قطعا آسیب جدی میبینند.
4. گرمای خارجی نیز میتواند برای باتری تلفنهمراه مضر باشد و باعث تخلیه سریع آن شود. بهعنوان مثال اگر یک گوشی بهطور مداوم مقابل نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد و یا نزدیک منبع گرمایی مانند بخاری یا رادیاتور باشد صدمه میبیند.
باید تا حد امکان از قرار دادن گوشی تلفنهمراه روی داشبورد و زیر نور آفتاب خودداری کرد.
5. یک باتری لیتیومی عمری معادل 300 تا 500 بار شارژ دارد بنابراین بهطور تقریبی، اگر بیش از دو سال از عمر باتری بگذرد میتوان گفت که عمر آن تمام شده است.
این باتریها حتی اگر تحت شارژ نباشند دارای عمر مفیدند بنابراین دقت به تاریخ تولید باتری هنگام خرید بسیار مهم است.